Samootwierające się okna O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alkeicam
    Classic
    • 2011
    • 17

drzwi nadal nie zostały wygłuszone za to była wyciągnięta turbina wymienione węże idące do nagrzewnicy bo stare były pękniete i płyn się lał. Wymienione wszelakie uszczelki przy turbo stare też były pęknięte, wymieniony olej w skrzyni biegów.
    Turbina la luz na wirniku i także pare rys na stronie gorącej wsadziłem ją narazie spowrotem bo samochód potrzebny i przy okazji wymieniłem płyn chłodniczy
    kumpel ma dla mnie fajne graty
    turbo k04
    wtryski BAM
    downpipe pod k04
    rurke spustu olej bo podobno jest inna jak w k03
    kolektor pod k04
    tip wraz ze stożkiem
    cały cooler z orurowaniem
    pozostaje mi kupić przepływke z s3 i pompe paliwa
    rzeczy pochodzą z jego auta które kupił żeby podnieśc moc a potem sprzedał bude bo brakło kasy
  • _JJ_
    Drive
    • 2010
    • 69
    • Octavia III combi (5E5)

Witam, moja O2FL ma juz prawie 3 latka i 17kkm. W dniu wczorajszym stało się coś dziwnego. Wsiadłem do samochodu z dzieciakiem i chcę ruszać (nie pamiętam czy już włożyłem kluczyk do stacyjki czy jeszcze nie zdążyłem). Nagle otwierają się wszystkie okna. Chcę zamknąć je przyciskiem w drzwiach ale zero reakcji, żadne okno nawet nie drgnie. Wypiąłem dzieciaki z fotela i zamykam samochód z kluczyka. Zgodnie z przypuszczeniami okna mi się zamknęły bo mam tą opcje włączoną. Otwieram samochód i wszystko jest już ok. Dziś rano mam małego zawieźć do żłobka i znów powtórka z rozrywki, okna po otwarciu nie chcą się zamknąć. Pomaga dopiero zamknięcie ich przy zamykaniu centralnego zamka z kluczyka.

Generalnie do tej pory byłem szczęśliwym posiadaczem w pełni sprawnego samochodu i nagle takie siupy. Czy ktoś się orientuje w czym może tkwić problem. Dodam, że oba zdarzenia miały miejsce po długim postoju (około 15 godzin). Nie wiem czy ta informacja może mieć jakiekolwiek znaczenie ale w sobotę byłem na przeglądzie klimy, ozonowali mi samochód i ściągali a potem uzupełniali czynnik chłodzący. Wymieniany był także filtr kabinowy.

W piątek w nocy wyjeżdżam z rodziną na urlop (dłuższa trasa), nie wiem czy w związku z opisanym problemem powinienem się czegoś obawiać ?
    pzdr,
    Jacek
    -----------------
    O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

_JJ_, wstępnie to może być: styk w zamku w drzwiach kierowcy ( spróbuj zamiast z pilota otworzyć auto z kluczyka i zobacz czy jest tak samo ), styk w przełączniku centralnego zamka w konsoli środkowej ( jak przytrzymasz na otwarcie to też zjeżdżają szyby ) lub coś się porobiło z alarmem. Wato by było podpiąć VCDSa żeby zobaczyć czy nie ma błędów.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 10960
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
        styk w przełączniku centralnego zamka w konsoli środkowej
        może po prostu coś leży na tym włączniku i naciska
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• _JJ_
          Drive
          • 2010
          • 69
          • Octavia III combi (5E5)

Z kluczyka mogę otworzyć ale wtedy mi na pewno włączy się alarm bo nie odbezpieczy go. Alarm mam zamontowany przez ASO nie oryginalny Skody. Dla mnie jest o tyle to dziwne, że nie jest to łatwo powtarzalne. Po zamknięciu samochodu i ponownym otwarciu wszystko wraca do normy. Tak miałem w niedzielę. Dopiero dziś rano znów był problem. Potem jak zaprowadziłem małego do żłobka i znów wsiadałem do samochodu to problemu nie było. Do VCDS'a by się podpiąć to raczej za szybko nie będę miał okazji bo w tym tygodniu nie mam czasu a w piątek trasa w nocy z Wawy do Jarosławca i tam tydzień urlopu.
          pzdr,
          Jacek
          -----------------
          O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• arturas03
            L&K
            • 2009
            • 1298
            • Toyota
            • AGN 1.8 20V 125 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem podobnie. Zmieniłem kluczyk i przeszło.
            Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
            Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Zamieszczone przez arturas03
              Miałem podobnie. Zmieniłem kluczyk i przeszło.
              Co mogło by sugerować uszkodzony styk otwierania w pilocie, który styka nawet po puszczeniu palcem. Tylko o ile pamiętam to po przekręceniu kluczyka w stacyjce pilot już nie działa więc jeśli koledze stało się to przy przekręconym kluczyku to ta wersja odpada.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• maciek30_pl
                Ambiente
                • 2010
                • 192
                • Octavia III (5E3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem z którego roku masz Octavię, ale my mamy z 2009 i jak byłem na przeglądzie w 2011 to mi pan w serwisie powiedział, że była akcja serwisowa, wgrywali nowe sterowniki do okien bo właśnie mogło się dziać tak, że się same otwierają. Może przedzwoń do ASO i się podpytaj?

Komentarz

Pracuję...